Thursday, August 6, 2009

Jaulah Berdua,Aki jgn marah ek

Kehadapan Siti Fatimah Zaharah Zulkapli, semoga berada dalam keadaan sihat sejahtera. Post ini dibuat khas untuk makluman saudari dan rakan lain, memandangkan saudari tidak dapat/tidak sempat bersama kami berdua ketika kami berada di sekitar KL walaupun sudah diajak. hehe...

Dalam kesempatan ini juga kami berdua mahu memohon maaf yang tak terhingga jika perasaan saudari terguris ketika melihat gambar2 ini, atau saudari berasa saya tidak bercakap benar. Tetapi gambar2 ini adalah buktinya. Aki jgn marah yer=)

Sesungguhnya jaulah ini Allah yang rancang, kerana banyak kebetulan atau lebih tepat lagi susunan Allah sehingga membolehkan kami terus menamakannya sebagai Jaulah Berdua.=)

Di sini juga ingin kami maklumkan bahawa kami amat menyayangi saudari, dan kami rindu saat2 IRP kita bertiga tanpa Akmal=) huhu

Kepada rakan sekelas yang mengajak dengan bersungguh2 utk ke KMB pada 28july, maaf kami tidak dapat ikut kerana kami sudah pun bertemu guru2 kita ketika menghadiri temuduga di KMB pada minggu sebelumnya.

Terima kasih kepada Nur Atiqah Jawati dan parentnya, dan kami bermula dari Ampang. Berikut adalah gambar2 kawasan yang telah kami cerobohi sama ada dengan izin atau tidak.





susunan Allah itu cantik~
program selepas kami selesai interview


walaupun kami iAllah pelajar medic=)






alhmdulillah, terlepas dr pertanyaan pak guard...
kami ada rupa mcm lecturer muda kot??=)

kulsem @ KLCC


Ni sape yg pegi je dpt
(hana,amalo,ain,amalm n huda punye)
(nina balik awal time ni)



Kulsem penyatu kali ni=)


Hakikatnya, keluarga risau dengan pengembaraan selepas interview numed ini.


"Bagitau Huda jangan lama sangat duduk KL tu," pesan umi pada kakak.


Maka selepas program kulsem kami pun pulang ke kampung halaman...dan berkorban melepaskan program2 pada weekend2 seterusnya memandangkan sudah seminggu kami di KL.

*******************************

"Ain, perasan tak sesuatu? selepas dua interview kita lalui bersama, ditambah pula dengan jaulah untuk mengutip ilmu ni, tiba2 Allah bagi Ain trus lepas appeal IUMC...ade rasa rugi tak bila terpaksa hadapi sume ni dengan saya, yang sememangnya tak dpt appeal ni?"

Uhibbukifillah Ain...saya melihat ia sebagai satu peluang dari Allah untuk kita...maaf ya sebab curi banyak masa Ain...(^^')


Terasa sangat gembira bila jumpa rakan teman2 ketika Kulsem Day Out..moga Allah satukan hati-hati kita dan moga kita semua diberi petunjuk..aminn..thanx to organiser~

Wana and Ainol...kalian memang xleh dipisahkan...ish3..hehe=)

Ada lagi teman2 yang saya tak berkesempatan untuk berjumpa, cthnya rummate saya,klasmate sy,usrahmate sy,junior sy, smoga kalian sentiasa dlm pemeliharaan Allah.



"Ya Allah, Tuhan yang menyatukan hati-hati kami di atas jalanMu ini, Engkau mengetahui bahawa kami berkumpul kerana mengasihiMu, memikul beban dakwahMu, menyokong dan mendaulatkan syariatMu, maka ya Allah, eratkan ukhwah kami dan kekalkan kemesraan antara hati-hati kami. Jauhilah kami daripada virus-virus ukhwah, yang boleh mencacatkan ukhwah kami, seterusnya merencatkan perjuangan kami ini yaAllah yang Maha Memelihara dan Mengetahui segala isi hati kami."






P/s I: saban hari saya menerima sms/chatbox yg bertanya tntg placement sy...if dlm shari tu smpai 4 org bertanya teruji juga perasaan..huhu..apa2 pun thanx a lot sbb concern=)kalian mmg sahabat yang baik.ketahuilah, Allah sentiasa berikan yang terbaik untuk hambaNya. Susah mana ujian ini jika dibandingkan dengan ujian hamba2Nya yang terdahulu? Jadi jangan pernah putus harap dari rahmat Allah, dan kasih sayang Allah mendahului kemurkaanNya...Doakan yang terbaik utk semua.


P/s II: post ni sepatutnya dah publish awal lg
....................................................................
(selingan)


kerut-kerut dahi,adakah kalian selesa jika hanya fikirkan diri?

Ini adalah pesanan penaja: sila fikirkan keadaan umat sekarang.

"ignorance is not a bliss"

7 comments:

Rabiatul Adawiah A. Basir said...

slm akak..
akak boleh!!!ada tau akak kuat.

rindu akak
hrp dpt jumpa lg;)

Siti Fatimah Zaharah Zulkapli said...

salam.huda.terharu r.sedih lak xdpt join korang.windu korang r!smoga Allah mengeratkan hbgn kita walaopon bjaohan.

nway,kalo huda ad perancangan blik melaka sabtu neh..singgah uma ak.ada wat kenduri kesyukuran sket.pukul 12.

sayang huda!!:)muahaha.jzk.

alhuda said...

to ada,
thanx 4 ur support=)
syg n rindu ada gk..muah2


to aki,
aku rindu ko gk ni.nnt dh tau tarikh fly bgtau ek.

aku tak balik kmpg kot..busy skit kt ipoh ni.

syg ko=)

Anonymous said...

Salam huda...
(maaf ek lmbt komen...awk th knp kan...)

menyesal x??
haha...
huda2
pejalanan jaulah kte i2 sdh ditentukan Allah
ap yg nk disesalkan
bahkan begitu byk kekuasaan Allah pada pejalanan itu
yg kite saksikan
Mazni, UIA, KLCC, kulsem ngn Atiq, byk lagi...sgt byk...tnpa kte sedar...

ambil masa saya???
haish
mane ad...
teman huda buat kerja alumni
kadang2 mgkn bkn kite yg buat kerja2 dakwah alumni ni...
tp..menjadi orang yg menyumbang
ke arah kejayaa dakwah sdh cukup menggembirakan

xde menyesal la teman huda urus sgl hal2 tu...^_^

meski jaulah ni ad kekeurangan dye..byk jgk saya rasa..krana prancangan yg krg teliti..

moga jd panduan utk jawlah yg lebih baik...selepas ini.mgkn kalau bkn dgn saya lg pon...huhu..tp jg dgn org lain. insyaAllah


hemm..
xsgka dpt jgk g kem..
stlh bg2 byk halangan
memang...
aturan Allah itu indah...

alhuda said...

wsalam miss anony,

thanx a lot kerana ikhlas menemani saya.sy syg awak isk3(tharu)

Allah je yg boleh balas ptolongan miss anony spnjg anda menemani sy uruskan hal alumni etc..moga Allah permudahkan perjalanan anda ke syurga dengan pertolongan ni.

maka jom la kita bmuhasabah balik dgn ksilapan2 kita aritu, smoga kita jd umat islam yg lebih baik sbb blaja dr ksilapan

~aozora~ said...

hehe sorry huda xsmpat nk bwk jln2 ke zoo negara =P moga perjalanan bermanfaat!

alhuda said...

(sy trus rs xnk g bile ade akak yg ktorg jmpe kt UIA gombak bgtau yg zoo taiping lg best dr zoo negara...hhuhu btapa kata2 org bgitu mmpengaruhi kputusan sy,hehe)

xpe asmak!!!jgn risau!!!cukup dgn kulsem yg korg handle tu, sy dh cukup bterima kasih!!!kalau boleh nak lagi huhuhu...

trus istiqamah dgn islam iAllah