Friday, September 27, 2013

Final year



Dulu masa 1st year, awal2 sampai Dublin, rasa macam tak percaya akak final year yang temankan pergi shopping.
"Err akak, tak busy ke?"
"Okay je. Kelas akak start petang harini."
Okay. No wonder dia sempat untuk temankan.

Bila nak exam, rasa macam akak final year ni tahu segala-galanya. Yelah, dah dekat lima tahun belajar. Kita ni setahun jagung pun tak sampai lagi. Baru nak adapt dengan lecturer yang pelbagai accent English. Kerut dahi nak faham lecture.

Now, rasa macam tak percaya dah dipanggil final year. Tak rasa tahu segala-galanya pun. Asyik kena repeat baca benda yang sama. Patut la ada ulama' cakap,
'Knowledge is not what you memorized. Knowledge is what being applied.'

So, if Allah brings you to it, He will definitely bring you to get through it.
InsyaAllah. 

*berusaha*


5 comments:

Jasmin Ahmad Zaid said...

betul2..

AnNisa Asrar said...

Ma'attawfeeq wannajah, ukhti fillah <3

Nor Liana Kamaruzzaman said...

:)

aisyah ismail said...

barakallahufeek huda. allah yusahhil inshaallah.

rindu huda :')

alhuda said...

@annisa: aminn ya Allah. jazakillahu khayran kathira for the do'a, adikku :

@aisyahismail: wa fiki barakallah. missing you too :')